EXIT Partners - fortrolighed og et godt salg!

Fortrolighed er afgørende!

Fortrolighed ved enhver henvendelse i M&A sammenhæng er helt grundlæggende vigtig og i nogle tilfælde meget afgørende. Det kan være fatalt, at omverdenen får kendskab til, at ejer ønsker, at sælge en given virksomhed. Andre gange er der tale om personlige præferencer, der er årsag til en meget lukket proces.

Nogle virksomhedsejere fortæller åbent i en bredere kreds, at virksomheden er til salg. Man skal dog lige overveje oplysningsgraden, inden man er alt for åben om sine planer. Hvorfor så det?

Har virksomheden nøglemedarbejdere, der er svære, at erstatte, er der fare for, at disse søger andre græsgange. Foruden de produktions- og driftsmæssige problemer, det kan afstedkomme, er medarbejdernes viden, erfaring og relationer ofte af betydning for virksomhedens værdi.

Leverandører har sælgere, og sælgere er de bedste nyhedsmedier inden for deres respektive brancher. De taler naturligt med dine medarbejdere og kender virksomhedens forhold bedre, end de fleste udenforstående. De sælger dog også varer og tjenesteydelser til virksomhedens konkurrenter, som de har lige så god kontakt med.

Hører konkurrenterne, at virksomheden er til salg, kan det da godt være, at man får en købshenvendelse, men det mest sandsynlige er, at konkurrenten blot er nysgerrig og prøver, at indhente informationer – måske endda hos virksomhedens leverandører og medarbejdere. Det sker ikke sjældent, at der bliver sat rygter i markedet om, at det ikke går godt i den udbudte virksomhed, og kunderne begynder måske, at søge andre græsgange, ansætter måske nogle af virksomhedens medarbejdere.

Værdien falder

Får virksomheden problemer, eller er der problemer i forvejen, kan for meget åbenhed derfor føre til omsætnings- og indtjeningsfald. Bliver virksomheden ikke solgt hurtigt, når et lidt kedeligt rygte at sætte sig fast. I sammenhæng med et lidt dårligere regnskabsår, end året før, falder værdien af virksomheden.

Ovenstående indikerer, at der kan flyde alt andet end objektive oplysninger ud i markedet, spredt i uønskede kredse, formidlet af uvedkommende mennesker uden ordentlig indsigt og viden om fortrolighed.

EXIT Partners’ forpligtelse

Virksomhedsmægleren kan derfor ikke komme kørende i en bil med reklame for M&A, køb, salg, eller finansiering af virksomheder, have et lille logo på skjorten, eller lignende. Man kan heller ikke sende besked ud i netværket om, at man lige har solgt denne eller hin virksomhed, at en given virksomhed søger fusion, kapital, eller andet. Eventuelt materiale, tekster, billeder mv. må ikke være så specifikt, at virksomheden kan genkendes. Vi kommer endda nogle gange ”forklædt” som bankmand, revisor, eller lignende. M&A markedsføring er ikke altid lige nem…

Virksomhedsmægleren skal således være omhyggelig med, hvem man deler oplysninger med, oplysninger udleveres i flere lag og med tilstrækkelig viden om køberemnets identitet, økonomi, seriøsitet og med en tilstrækkelig juridisk bindende fortrolighedserklæring, der binder både modtager og eventuelle rådgivere. Identiteten på sælger og virksomhed afsløres i princippet ikke, før køberemnet er så langt i processen, at denne er klar til møde med sælger – og der er ikke mange der når så langt! Den øvelse sikres af EXIT Partners.

Få svar på de mange spørgsmål!

Der er derfor en god grund til, at bruge en løsningsorienteret professionel virksomhedsmægler – og gerne en med god indsigt i forskellige brancher og industrier, samt både gode og dårlige personlige erfaringer, som ejerleder. Mægleren skal kunne være katalysator mellem de ofte meget forskellige personligheder, der skal handle sammen. EXIT Partners arbejder tæt sammen med vores kunder/ klienter, tager som en af få mæglere på markedet 100 % hånd om hele processen, rådgiver og inkluderer sælger, samt taler i et klart og forståeligt sprog. Vores honorarbetingelser er enkle og klare. Man ved, hvad man får og der kommer ingen uventede regninger.

Køb, salg, eller bare høre mere?

Ring til Torben Kristensen på 28 10 85 45, eller send en mail via tk@EXITpartners.dk for en uforpligtende samtale eller møde. Vi tager den tid, der skal til for, at finde ud af, om der er grundlag for et samarbejde.